Biverkningarna av behandlingar och supplement?

För bra för att vara sant? Finns det några biverkningar av testosteron behandlingar och tillskott? En jacked fysik. Skvaller-värdiga sovrum förmågor. Gränslös energi . Lycka! Med löften om resultat som dessa är det inte konstigt att män söker testosteronersättningsterapi som barn som fiskar efter godis. “De har alla denna uppfattning att det kommer att göra dem till denna kroppsbyggare eller Casanova,” säger Dr Ajay Nangia , en urolog vid University of Kansas Health System.

Men medan vissa medicinska tillstånd garanterar terapin – en syntetisk form av testosteron som män kan ta som gel, injektion, lapp eller implantat – är allmänna symtom på åldrande som laglig libido , slapp hud och släpande energi, som läkemedlen högt marknadsförs för, ofta inte. Läs mer här om biverkningar av tillskott.

biverkningar

Lågt testosteron och dess biverkningar

Testosteron är det primära manliga könshormonet, huvudsakligen ansvarigt för att initiera tillväxten av testiklarna, penis och kroppshår. Det får också rösten att fördjupa och muskelmassan ökar.

Beroende på ålder och individuell smink varierar typiska testosteronnivåer hosvuxna män från 280–1 100 ng / dl, enligt forskare vid University of Rochester. De flesta vuxna män har i genomsnitt cirka 679 ng / dl, även om vissa forskare föreslår att 400–600 är optimala hos friska individer. Testosteron minskar naturligt med åldern, men sakta, med en hastighet av cirka 1 procent per år efter 30 års ålder. Låg testosteron kan också orsakas av tumörer i hypofysen eller testiklar, särskilt hos yngre män, liksom sjukdomar som typ 2 diabetes. Det har också varit starkt kopplat till fetma, läs mer om mannens hälsorisker.

Så vad är tecknen på låg testosteron? De inkluderar låg sexlyst, trötthet, förlust av muskelmassa, minskad benmassa, ökat kroppsfett och humörförändringar, inklusive irritabilitet eller brist på fokus, klicka här för mer info.

Vilka är alternativen för att öka testosteronet?

Utöver läkemedelsföreskrivna läkemedel finns det “piller, boosters, växtbaserade kosttillskott”, Arginmax, TESTRO-X, BioXGenic och Cellucor utan recept från vårdcentral och är ännu mindre reglerade, så att det inte ens kan fastställas om de innehåller testosteron alls. ”Vi vet inte om det fungerar eller [det är] falskt. Det finns så många annonser, det finns så många kosttillskott, men vem reglerar tillskotten? Ingen, säger Akturk, som nyligen publicerade en studie som tyder på att ”binjuretillskott” som marknadsförs som testosteron tillgängligt på ett lokalt apotek eller hälsobutik kan innehålla osäkra ingredienser .

Män som hoppas öka sin testosteron naturligtvis har tur. Low-T korrelerar också starkt negativt med fetma (vilket betyder att ju mer feta människor är, desto mer sannolikt är det att de har låg-T). Även om förhållandet är oklart, har studier visat att kost och motion ökar testosteronnivåerna lika mycket som konstgjorda injektioner .

Testosteron produkter som tillskott, boosters och tabletter

Det finns dussintals produkter som marknadsförs för att behandla lågt testosteron så som Testo Max och Testo Ultra, inklusive geler, injektioner och naturliga boosters. Många av dessa inkluderar liknande ingredienser som sätter användare i riskzonen och kan ha minimala fördelar. Du kan med fördel först prova ett naturligt testosteron tillskott eller andra tabletter som kan hjälpa kroppen att producera eget testosteron. Ett annat populärt namn för dessa inom träningskretsar är “testosteron booster” som du kan läsa mer om här. Vi rekommenderar bland annat Maxulin som är ett naturligt kosttillskott utan de biverkningar som återfinns i alternativen nedan, klicka här för att ta del av erbjudanden från Maxulin. Här kan du kan läsa mer om dessa biverkningar.

Testosterongeler

Testosterongeler har status som några av de populäraste nya produkterna när det gäller försäljning. Dessa receptbelagda läkemedel  finns i paket eller pumpar.

FDA-godkända testosterongeler inkluderar:
  • AndroGel®
  • Axiron
  • Fortesta
  • testning
  • Vogelxo
  • Bio-T-Gel

Testosteroninjektioner

Testosteron finns också i en injicerbar flytande form. Liksom geler hjälper dessa läkemedel män som inte längre producerar tillräckligt med testosteron, men de föreskrivs också för att stimulera puberteten hos unga män med en försenad början av vuxen ålder. Vissa  kvinnor  tar dem för att behandla vissa typer av bröstcancer. En typ av injicerbar, Testopel, är en pellet som injiceras i huden.

Testosteronplåster

Under 1990-talet godkände FDA två testosteron-transdermala plåster: Androderm och Testoderm. Testosteronplåster är utformade för att leverera testosteron kontinuerligt under 24 timmar.

En receptbelagd medicin, plåster är indicerade för att behandla män som har lågt eller inget testosteron på grund av vissa medicinska tillstånd. Fläckar finns i olika doser och storlekar.