Öka testosteron genom att höja det naturligt

Att höja och öka testosteron naturligt genom några enkla metoder! Gör även som många andra män och prova det populära kosttillskottet Maxulin® (känd från TV) innehåller Testofen® och endast naturliga ingredienser som kan bidra till att få fram det bästa i varje man. Dagligt regelbundet intag har visat sig kunna frigöra mer testosteron i blodet.

maxulin tillskottbetyg och rating

9 av 10 rekommenderar detta populära kosttillskott – gör som många andra män och prova du med!

FÅ 50% RABATT HÄR

Du missar väl inte erbjudandet?

Just nu till halva priset!

Endast 174kr (ord. pris 348kr) för 6 veckors förbrukning

  • Ny kraft och energi
  • Förbättrad muskelstyrka
  • Mer lust
  • Receptfritt
  • Löpande leveranser direkt hem
  • Ingen bindnings/uppsägningstid
  • 14 dagars returrätt

Läs mer om Maxulin – Bra studie om effekt

Varför vill du höja eller öka ditt testosteron naturligt?

Testosteron är det manliga könshormonet och som står för många av de aspekter som du finner hos en man. Därför bör du sträva efter att uppnå en optimal testosteron balans. Män får ett försprång i muskelmassa jämfört med kvinnor och beror främst på testosteronet. För att uppnå de önskade effekterna av styrketräning spelar testosteron en viktig roll eftersom det främjar proteinsyntesen i musklerna. Nivån av testosteron är individuellt bestämd och varierar från dag till dag. Ålder är en avgörande faktor för nivån av testosteron, som kommer att vara högst vid 20 års åldern och kommer att börja minska vid ca 30 års ålder.

Den åldersspecifika kurvan av testosteron kan du inte göra något åt, men du kan hitta din “testosteron potential” via andra kanaler så som kost, motion och tillskott. Det finns alltså i själva verket många faktorer som påverkar testosteronnivåerna, här går vi igenom 11 sätt du kan öka testosteronnivåer naturligt!

1. Träna och öka testosteron med kosttillskott / tabletter

Hård styrketräning kan öka testosteronnivåerna med upp till 38,4% hos unga män. Det rekommenderas i allmänhet tunga styrke sessioner som möjliggör stora muskelgrupper (dvs bas övningar) övningarna ovan som isolerar små enskilda musklerna maximal stimulering av testosteronutsöndring. Knäböj har en starkare anabol effekt än t.ex. underarm curl. De akuta effekterna av motion på testosteronnivåposter beror 2 timmar (2) och delvis på intensiteten och volym.

Du kan även öka kroppens chanser genom att hjälpa den producera eget testosteron med ett naturligt testosterontillskott för män. Andra tabletter som kan främja produktionen går att läsa om här samt att du kan få hela 50% rabatt vid beställning av populära Maxulin!

2 .Viktminskning kan ge lågt testosteron eller brist

Kroppsfett kan faktiskt konvertera testosteron till östrogen! Överskott i vikten minskar testikel produktionen av testosteron och brist eller lågt testosteron kan öka magfetman. Denna onda cirkel kan brytas genom att gå ner i vikt. Oavsett om du väljer vatten som törstsläckare snarare än läsk och andra söta läskedrycker kommer att vara på god väg! Minska flytande kalorier du kommer att uppleva en större viktminskning än om du minskar motsvarande livsmedel. En bra regel är att äta dina kalorier, inte dricka dem. Detta kan också till viss del även hjälpa dig som redan har exempelvis testosteronbrist.

3. Undvika fettsnål kost

Hur mycket fett du äter kan påverka testosteronnivåerna. 2 månader med mager diet (vilken fettet utgör 15% av det totala energiintaget) är tillräcklig för att reducera testosteron genom 12%. Både mängden och typen av fett är betydande och det verkar som om det mättade och enkelomättade är mest gynnsamma för testosteron. Mättade fetter kan du hitta i till exempel kokos, kött, äggula och mejeriprodukter. Avokado, nötter och oliver är exempel på källor till enkelomättade fetter!

4. Mindre sockerintag

Söta drycker kan leda till högt blodsocker som kan skära de testosteronnivåer med 25%. De negativa effekterna av socker på testosteron som varar över två timmar, och kan faktiskt släppa din testosteron till en nivå som definieras som hypogonadal (kliniskt låg testosteron).

5. Ät rött kött, mörk choklad och ostron

Zink är väsentligt för produktionen av testosteron och det är inte konstigt att ett lågt intag minskar testosteronnivåer. Nu är zinkbrist inte jättevanligt i  Sverige, men med ett monotont och ohälsosamma kostvanor kan inte uteslutas suboptimal intag. Om du vill vara på den säkra sidan är råa ostron naturer bästa zinkkälla som innehåller 42 mg per 100 g. Som jämförelse, rekommenderas ett dagligt intag av 9 mg (män 18 år +). Om tanken på råa ostron inte kittla dina smaklökar, rött kött, kakaopulver, sesamfrön, cashewnötter och vildt ris prover av andra bra källor. Vi rekommenderar även att du provar ett naturligt kosttillskott, du får 50% i rabatt på Maxulin som bland annat innehåller zink.

6. D vitamin och andra boosters

Koncentrationen av vitamin D i blodet är positivt korrelerade med testosteron. Om du ökar nivån av D-vitamin kan öka testosteronnivåerna. När huden utsätts för solljus, kommer din kropp producerar vitamin D, och är utan tvekan det mest effektiva sättet att öka D-vitaminnivåer. På vintern är fisk och omega 3 en utmärkt källa av “solskens vitaminen” med hela 90μg per 100 g (rekommenderad daglig dos för vuxna är 10 mikrogram). Lättast är nog att ta torsklever i form av olja. Annars, lax och annan fet fisk. Eller vad sägs om en semester i solen för att stärka sparas genom vitamin D? Läs även mer om testosteron boosters här som bland annat innehåller D vitamin.

öka testosteron

7. Minska stressen

Oavsett om du är en stressad person, det här avsnittet handlar om ökning av kortisolnivåer (stresshormoner) och är relevant för all!. Vilket är mycket olyckligt med tanke på att kortisol hämmar produktionen av testosteron. Det förefaller att stress tillsatsen företrädesvis kan blockera verkan av testosteron. Kronisk stress kan därför ha en negativ effekt på testosteron över tiden. Det finns lyckligtvis mer effektiva strategier för att minska detta, såsom meditation, yoga, bruket av mindfulness och skratt för att nämna några.

8. Sömnen

Vid surfning på facebook eller på mobilen / surfplatta utsätter dig för “blått ljus” som visar mest effektiva för att hämma melatonin, ett hormon som reglerar sömn ultra. Ljuset från skärmen kan sålunda interferera med den interna klockan och förkorta nattsömn. Detta är olyckligt eftersom koncentrationen av testosteron i blodet börjar stiga när du somnar och när topp efter ca 3 timmars oavbruten sömn. Den förhöjda testosteronkoncentration förblir stabil över återstoden av sömn. I vaket tillstånd testosteron nivån är högst på morgonen och minskar gradvis under hela dagen.

Så lite som en vecka av förkortad sömn (5 timmar) minskade testosteronnivåer under dagen med 10-15% hos unga friska män. Tillräcklig sömn kommer för övrigt också bidra till att minska stress.

9. Kroppsspråk

Vi kommunicerar icke-verbalt genom vårt kroppsspråk. Det är något som de flesta vet, men visste du att ditt kroppsspråk kan påverka dina hormoner? Om du konsumerar en kropp pose som signalering makt, dominans och självsäkerhet kan faktiskt akut boost testosteronnivåer med 20% och samtidigt minska stresshormonet kortisol!

10. Kontakt med kvinnor

15 minuters samtal med en attraktiv kvinna kan öka testosteronnivåerna i heterosexuella män. Rekrytera en vän som träningspartner för en testosteron uppsving träning. Är du i en brist på utbildning glada flickvänner? Misströsta inte, kontrollera nästa punkt.

11. Erotiska filmer

4 minuters erotisk film kan öka testosteronnivåerna. Om du vill bläddra video av sådan art är visserligen inte i linje med den sociala normen när det gäller acceptabelt beteende. Lyckligtvis kan aggressiva eller action inspirerade videoklipp också göra susen, så som vanliga actionfilmer.

Slutsats om att höja och öka testosteron naturligt

Det kommer knappast som en chock att motion, hälsosammare matvanor, mindre stress, tillräckligt med sömn och minska fetma optimerar kroppens testosteronproduktion. De strategier som anges hittills kan kräva viss omstrukturering av livsstil. Men att följa punkterna ovan kan du faktiskt göra en del när det kommer till att öka testosteron!