Testosteronbrist behandling & lågt testosteron med dess biverkningar & effekt

Testosteronbrist eller lågt testosteron kan drabba många män och behandlingar medför ibland biverkningar som kan ge en ej så önskvärd effekt. Ett alternativ kan istället vara ett prova ett populärt kosttillskott som innehåller endast naturliga ingredienser och som kan bidra till att få fram det bästa i varje man. Dagligt regelbundet intag har visat sig kunna frigöra mer testosteron i blodet.

maxulin tillskottbetyg och rating

9 av 10 rekommenderar detta populära kosttillskott – gör som många andra män och prova du med!

FÅ 50% RABATT HÄR

Du missar väl inte erbjudandet?

Just nu till halva priset!

Endast 174kr (ord. pris 348kr) för 6 veckors förbrukning

 • Ny kraft och energi
 • Förbättrad muskelstyrka
 • Mer lust
 • Receptfritt
 • Löpande leveranser direkt hem
 • Ingen bindnings/uppsägningstid
 • 14 dagars returrätt

Läs mer om Maxulin – Bra studie om effekt

Testosteronbrist & lågt testosteron

Många män inser inte att de har lågt testosteron, eller testosteron brist. Testosteronet minskar naturligt med stigande ålder, men även andra faktorer spelar in så som andra sjukdomar och till exempel viktökning, kost och motion. Många är heller inte medvetna om att låga testosteronnivåer är ett vanligt tillstånd hos män, och att det kan ha en effekt på ett antal kroppsfunktioner och organ så som ditt humör, din energi och din sexlust.

Bland annat visar en studie att 20% av 60-åringar, 30% av 70-åringar, och 50% av 80-åringar lider av låga testosteronnivåer, men dessa kan redan vid 30 års ålder börja sjunka.

Gör något åt din brist på testosteron!

För att hjälpa kroppen att själv producera normala nivåer av testosteron kan ett tillskott hjälpa samt bra kost och motion. Detta kan vara ett bra första alternativ som inte heller kräver recept. Det är dock viktigt att ha en medicinsk utvärdering för att utesluta andra orsaker till symtom såsom hjärtsjukdomar vid en större testosteronbehandling.

Behandlingen måste också beaktas i förhållande till risken för att effekterna av behandlingen. Bland de viktigaste är cancer i prostatakörteln och högt blodtryck. Ett mer säkrare alternativ till detta är ett naturligt och receptfritt kosttillskott som exempelvis Maxulin som du dessutom nu kan prova till halva priset via oss. Läs mer här för att få 50% rabatt när du beställer Maxulin.

testosteronbrist behandling och biverkningar

Vad är testosteron och androgener?

Androgener är en grupp av hormoner och innefattar bland annat testosteron som också kallas för “det manliga könshormonet”. Låg testosteron eller brist på testosteron är helt enkelt när kroppen inte kan tillverka tillräckligt mycket testosteron. Eftersom testosteron är den största androgen och är viktigt för den manliga kroppen för att bland annat upprätthålla bra muskeltillväxt, sexlust och ditt allmänna humör.

Problemet kan vara att dina testosteronnivåer som är högst mellan 20-30 års ålder, och med tiden kommer du att uppleva en gradvis nedgång i testosteronet. Detta kan förutom åldern påverkas av din kost, motion eller medicinska tillstånd.

Orsaker – ålder och sjukdom

Testosteronbrist kan bero på problem i dina testiklar eller med hormonproduktionen i hjärnan. Detta kan bero på genetiska sjukdomar, medicinska problem eller skador på testiklarna. Klinefelters syndrom är bla en genetisk sjukdom som orsakar bristen. Testosteron brist är också en vanlig biverkning av anabola steroidanvändning, men en vanlig orsak är åldern. Ju äldre du är destå mindre testosteron tillverkar kroppen själv och det kan därför vara lämpligt med en behandling eller ett tillskott.

Minskade testosteronnivåer?

Flera studier har bekräftat att testosteronet hos män inte lägre är vad de brukade vara för bara några decennier sedan. Även om de flesta män fortfarande har helt friska testosteronnivåer, ökar denna minskning av hormonet risken för många negativa hälsoproblem. Orsaken till denna minskning av testosteron är inte helt klar, men en del bevis tyder på att det är ett mångfacetterat resultat av ett mer modernt och industrialiserat liv.

En studie som publicerades av naturereasearch, fann att personer med brist på testosteron (definierat som mindre än 300 nanogram testosteron per deciliter) hade större risk för fetma, hjärt-kärlsjukdom, hypertoni, diabetes och andra sjukdomar.

Öka testosteronet!

Det finns goda nyheter: De saker som sänker testosteronnivåerna hos män kan vara komplicerade, men att bekämpa denna fråga är ibland enkel och förmodligen vad du redan gissat på. Att äta en hälsosam kost, träna mer och få en god natts sömn kan göra mycket om du inte är sjuk.

lågt testosteron kur

Vilka är symtomen på lågt testosteron brist?

Symptomen på testosteronbrist är olika beroende på din ålder men kan vid tidigare puberteten handla om små testiklar och penis, dålig utveckling av ansiktshår och på kroppen, dålig muskeltillväxt mm. Som vuxen kan man främst märka att man får:

 • Sämre humör och lätt blir irriterad,
 • Har dålig koncentration,
 • Låg energi,
 • Minskad muskelmassa och ökad fettmassa,
 • Minskad libido,
 • Ibland svårt att få och behålla erektion

Behandling med testosteron tabletter, injektioner och gel

Diagnostiserad testosteron brist kan behandlas med tabletter, injektioner, gel eller plåster som ordinerats av läkare. Har man en gång börjat med en testosteronbehandling fortsätter det vanligtvis resten ut av livet och måste kontrolleras regelbundet. Detta för att du tillsätter mer testosteron i kroppen vilket får kroppen att minska eller helt sluta tillverka eget hormon, du blir alltså tvungen att regelbundet “fylla på”. Med dessa behandlingar kan även vissa hälsorisker tillkomma, såsom:

 • Akne och fet hud.
 • Lägre spermie antal, vilket kan orsaka infertilitet.
 • Ökad risk för blodproppar.
 • Krympning av testiklarna.
 • Större bröst.
 • Ökad risk för hjärtattack och stroke.

Om du har diabetes och lågt testosteron , är det bäst att få behandling för diabetes och andra sjukdomar först eftersom det kan returnera dina testosteronnivåer till det normala. Om du är överviktig är främst viktminskning och en hälsosam livsstil för att stärka att förbättra din testosteronnivåer!

Biverkningar vid testosteronbrist behandling

låg testosteronDet finns några varningar män bör veta om, testosteronbrist behandling kan höja risken för blodproppar och stroke. Mindre vanliga biverkningar inkluderar sömnapné , akne och bröstförstoring . Alla sådana biverkningar tenderar att försvinna om behandlingen avbryts.

Män som använder en testosterongel bör tvätta händerna noggrant efter att ha applicerat en dos och se till att ingen annan rör vid de platser där de medicinerar. Om en kvinna eller barn kommer i kontakt med testosterongeler kan det orsaka biverkningar hos dem, inklusive hårväxt och för tidig pubertet.

Omdöme
Date
Name
Testosteronbrist
Ratings
51star1star1star1star1star
Product Name
Tillskott mot lågt testosteron
Price
kr 174
Availability
Available in Stock