Testosteron tillskott för män – Naturligt & Receptfritt

Ämnet kring naturligt testosteron tillskott för män har blivit väldigt populärt senaste åren och har med fördel visat sig kunna minska den negativa effekten av låga testosteronnivåer. Maxulin® är ett populärt kosttillskott som innehåller Testofen® och endast naturliga ingredienser som kan bidra till att få fram det bästa i varje man. Dagligt regelbundet intag har visat sig kunna frigöra mer testosteron i blodet.

maxulin tillskottbetyg och rating

9 av 10 rekommenderar detta populära kosttillskott – gör som många andra män och prova du med!

FÅ 50% RABATT HÄR

Du missar väl inte erbjudandet?

Just nu till halva priset!

Endast 174kr (ord. pris 348kr) för 6 veckors förbrukning

 • Ny kraft och energi
 • Förbättrad muskelstyrka
 • Mer lust
 • Receptfritt
 • Löpande leveranser direkt hem
 • Ingen bindnings/uppsägningstid
 • 14 dagars returrätt

Läs mer om Maxulin – Bra studie om effekt

Hela 9 av 10 rekommenderar tillskottet!

9 av 10 rekommenderar korttillskottDu kan även läsa mer om alla de studier kring manlig libido, träningseffekt, åldersrelaterade besvär och testofen samt vad andra som provat tycker. Bland annat så beskriver den tidigare friidrottaren Robert Kronberg som är en av Sveriges bästa häcklöpare på 110 meter att han fått “den extra kick som behövs”, eller 60 åringen Tor Christiansen som skriver att “Så håller jag min kropp stark”.

testosteron tillskott

Testosteron tillskott för män och dess fördelar

När du läser om så kallade testosteron tillskott så handlar det oftast om kosttillskott med naturligt innehåll. Exempelvis är Maxulin ett speciellt kosttillskott som används för att öka testosteronnivåerna hos män på ett naturligt sätt med vitaminer, naturligt förekommande element och växtextrakt. Naturligtvis finns det också syntetiska tillskott, men här talar vi endast om de med naturligt innehåll! Kosttillskott finns som tabletter och kapslar och det mest populära är Maxulin som tidigare även gått under namnet Testomax.

Så, varför ska man ta dessa supplement? Jo det finns flera skäl till varför många män gör detta:

 • Testosteronet har en direkt effekt på muskelmassa, styrka, energi, libido och förmåga, samt förbränning.
 • Hormonnivåerna hos män är idag lägre än någonsin, delvis orsakat av dålig livsstil.
 • Testosteron tillskott bestående av naturliga näringsämnen kan bidra till ökad testosteron nivåerna i kroppen.
 • Flera studier har bekräftats inom forskningen, du kan läsa mer om studierna här.
 • Kan “fördröja” det manliga klimakteriet

zink och bockhornsklöver

1. Ökad styrka

muskelmassa och styrkaTestosteron är den viktigaste hormon som är ansvarig för att öka kroppens muskelstyrka. Muskelstyrka är en viktig faktor för många idrottare inklusive sprinters, fotbollsspelare, skidåkare, tyngdlyftare och hockeyspelare. Genom att kombinera testosteron tillskott, regelbunden träning och en bra kost kan du maximera uppbyggnaden av din muskelstyrka.


2. Bekämpa depression

depressionOm du har varit i kampen mot depression kan det vara på grund av låga testosteronnivåer. Forskare har funnit att män som lider av depression oftast har otillräckliga testosteronnivåer. Det har även rapporterats ge en förbättring av humör och andra symtom på depression efter att män avslutat sina testosteronbehandlingar hos läkare.


3. Minskad fettprocent

fettTestosteron är inte bara effektivt för att bygga muskelmassa, men också mycket effektivt för att bränna fett. Jämfört med det kvinnliga könshormonet östrogen som har en motsatt effekt på kroppen. Östrogen uppmuntrar kroppen att lagra fett, medan testosteron stimulerar förbränningen av fett. Detta är den främsta orsaken till att friska kvinnor med normal vikt har en mycket högre andel kroppsfett än friska män med normal vikt.


4. Bättre energi

energiSambandet mellan testosteron och energi har visats av många studier. Testosteron motiverar män att uppnå och bibehålla social status och nå framgång, med mer energi orkar du göra mer helt enkelt.


5. Ökad libido

libidoTestosteron är till stor del ansvarig för sexlusten hos män. Flera studier har visat att högre nivåer av detta ämne både hos män och kvinnor ökar libido och sexlust. Detta bidrar till att motverka de negativa effekterna av överdriven stress, ofta resultatet av låg libido.

testeron

Vanliga och naturliga ingredienser i kosttillskott

Bockhornsklöver/Fenugreek:

Bockhornsklöver eller fenugreek som det också kallas, är en populär ört som sägs ge flera fördelar för hälsan. Det härstammar från Nordafrika och Indien men odlas nu i hela världen för både mat och medicin, då örten sägs kunna behandla en rad hälsoproblem. Viss forskning tyder på fengureek kan minska enzymer som omvandlar testosteron till östrogen. Exempelvis i en studie från 2010, där 49 män fick antingen 500 mg av bockhornsklöver/fenugreek eller sockerpiller. Forskarna drog slutsatsen att de som tog bockhornsklöver/fenugreek upplevde en större ökning av fettförbränningen och styrka.


Vitamin D

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin som produceras i huden när den utsätts för solljus. Den aktiva delen av D vitamin fungerar som en hormon i kroppen. Idag får en stor del av den skandinaviska befolkningen mycket liten exponering för solljus främst pga en mörk vintertid, vilket resulterar i låga eller bristfälliga nivåer av vitamin D. Genom att öka D-vitaminnivåerna i kroppen kan du också öka testosteronet och förbättra andra hälsobrister.


Zink

Ett annat vanligt näringsämne som erhållits från liknande källor så har zink också en koppling till högre testosteronnivåer. Zink är ett essentiellt mineral som användas i över 100 enzymreaktioner i kroppen. Zink är särskilt effektivt för dem med lågt spermieantal och lågt testosteron.


B-vitaminer

Hela B-vitamin-komplex (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 och B12) har vardera en roll i regleringen av det manliga hormonet i kroppen. Vi får inte alltid tillräckligt med B-vitaminer av vår kost så det är viktigt att få i sig dem via exempelvis att kosttillskott. Vissa B-vitaminer är lättare att hitta i livsmedel och kosttillskott än andra. Framför allt vitamin B6 spelar en viktig roll i bearbetning av protein, kolhydrater och fett som du äter. B6 är också involverat i den autonoma processer i ditt nerv- och immunsystem. B6 hjälper till med minnet, kognitiva funktioner, energinivåer, liksom produktionen av testosteronet.


Magnesium

Magnesium är ansvarig för över 300 processer i människokroppen, inklusive produktionen av testosteronet. Brist på mineralen kan få dig att känna dig orkeslös. Bara ett fåtal av de många symptom i samband med magnesiumbrist inkluderar hormonell obalans, sköra ben, kardiovaskulära problem, ångest och sömnproblem. Detta är ett av de kanske viktigaste ämnen du bör få i dig.


Tribulus terrestris

Även tribulus terrestris som också kallas för Tiggarnöt är en ört som har använts i århundraden i örtmedicin. Dagens forskning visar att det kan ge viss förbättrad libido och ökade testosteronnivåer. En 90-dagars studie hos män med erektil dysfunktion fann att tribulus terrestris förbättrade libido och testosteron med 16%.


D-asparaginsyra

Asparaginsyra är en naturlig aminosyra som hjälper kroppen att producera tillräckliga mängder av essentiella aminosyror. Alla aminosyror som används av den mänskliga kroppen bidrar till proteinsyntesen, och är därför väsentlig för muskeltillväxt och testosteronnivåer i kroppen. De flesta testosteron tillskott innehåller D-asparaginsyra, som ofta anges som “DAA” eller “D-Asp”.


Ginseng

Detta extrakt som härrör från ginseng är ett naturligt sätt för män med låga testosteronnivåer att öka dem. Ginseng kan förbättra fysisk prestation i samband med fysisk aktivitet, men ginsengroten är också bra för hjärnan och ditt sexuella liv. Ginseng extrakt är en ingrediens som finns i de flesta produkter eller läkemedel som syftar till att förbättra sexuell funktion, studier har bland annat visat att ginseng hjälper att öka produktionen av testosteronet i kroppen.

köpa testosteron tillskott apoteket

Komplettering med testosterontillskott

Testosterontillskott och tabletter bör inte bara ersätta en vanlig kost. Tillskott är populära bland professionella idrottsmän men även hos män i helhet. Det rekommenderas att använda ett kosttillskott under minst en månad för optimal effekt och tillsammans med andra livsförändringar som bra kost och motion för att maximera dess effekt. För att få bästa effekt av dessa tillskott rekommenderas du att följa dessa enkla riktlinjer:

 1. Motionera
 2. Äta en bra och varierad kost
 3. Få tillräckligt med sömn

Fysisk träning och motion

Motion är en av de mest effektiva sätten att förhindra många livsstilsrelaterade sjukdomar. Det är också viktigt för att kunna öka testosteronet. Hög intensitet intervallträning (HIIT) kan också vara mycket effektiva, även om all typ av träning fungerar i viss utsträckning. Koffein och kreatin som kosttillskott kan ytterligare öka dina nivåer i kombination med ett träningsprogram.


Kost

Vad du äter har en enorm inverkan på testosteron och andra hormonnivåer. Därför måste du vara medveten om ditt långsiktiga kaloriintag och strategi. Kolhydrater spelar också en roll, forskning visar att kolhydrater kan bidra till att optimera testosteronnivåer under styrketräning och att dessa är ett måste för att behålla en god energinivå. Men forskningen visar även att hälsosamma fetter är mycket fördelaktiga för testosteron och hälsa. En kost främst baserad på naturliga livsmedel är bäst, med en hälsosam balans av fett, protein och kolhydrater kan du optimera både hormonnivåer och få en långsiktig bättre hälsa.


Mindre stress

Forskning visar flera nackdelar av långvarig stress, vilket kan öka nivåerna av hormonet kortisol. För mycket kortisol kan snabbt minska testosteronet i kroppen, det är lite så att går den ena upp, så går den andra ned. Stress och hög kortisol kan öka aptiten vilket leder till viktökning och lagring av skadligt kroppsfett främst kring buken hos män. För både optimal hälsa och hormonnivåer, bör du försöka att minska stressen i ditt liv.


Tillskott, Testobooster och testosteron tabletter som Testo Ultra

Det finns mycket som tyder på att vitamin A, B, C och E spela en roll i din könshormon och testosteronnivåer, även om detta kräver mer forskning. Av alla vitaminer och mineraler som det finns forskning om, visar testosteron att D-vitamin och zink tillskott fungerar bäst. Att köpa testosteron tabletter lagligt i Sverige som har naturligt innehåll eller en testobooster – “en boost för ditt testosteron” så som Testo Ultra som är sammansatt på det vis att du får i dig det viktigaste av vitaminer och mineraler, tillsammans med god kost och motion kan maximera din effekt.


Sömn

Sömn är viktigt för din hälsa så som kost och motion, och det kan också ha större effekter på testosteronnivåerna. Den idealiska “sömnperioden” varierar från person till person, men en studie visade att endast 5 timmars sömn per natt har lett till en minskning av testosteron. Men testosteronnivåer ökar med i genomsnitt 15% för varje ytterligare timme sömn du får! Forskning visar att kring 7-10 timmars sömn per natt är bäst för långsiktig hälsa och testosteron.

testosteron

Början till testosteronbrist efter 30 års ålder

Det finns en lång lista över saker som blir bättre med tiden, men att bli äldre är inte alltid roligt. När det gäller kroppen och åldrande börjar du se några ogynnsamma förändringar i både styrka och muskelmassa då vi passerar 30 års ålder. Orsaken är bland annat sjunkande testosteron, eller till och med testosteronbrist i en del fall.

Faktum är att när du fyller 30 år börjar de flesta män uppleva en gradvis nedgång i testosteron nivåer. Testosteron tillskott är en sammansättning av olika kosttillskott som innehåller naturligt innehåll för en naturlig ökning av testosteron, eller för att hjälpa kroppen maximera produktionen.


Öka testosteron naturligt med Maxulin (tidigare Testomax)

Att prova naturliga kosttillskott kan vara ett bra sätt att bidra till en starkare och mer energisk kropp, oavsett vilken typ av fysisk form du är i. Vi ser att fler människor väljer att använda e-handel för att köpa kosttillskott och vi har på den här sidan tidigare även tipsat om kosttillskottet Maxulin (som tidigare hette Testomax), vilket du kan köpa receptfritt och dessutom få prova för halva priset.

Inköp av tillskott under de senaste åren har blivit mycket populärt i Sverige. Människor är mer medvetna om sin hälsa och vill förbättra livskvaliteten genom naturliga tabletter och pulver. Idag kan vem som helst enkelt beställa produkter över nätet och få dem hemskickade, oavsett om du vill öka testosteron genom att höja det naturligt, bygga muskler eller banta, så blir en hälsosammare livsstil blev plötsligt mycket lättare!

testosterontillskott

maxulin tillskottbetyg och rating

9 av 10 rekommenderar detta populära kosttillskott – gör som många andra män och prova du med!

FÅ 50% RABATT HÄR

Just nu till halva priset!

Endast 174kr (ord. pris 348kr) för 6 veckors förbrukning

 • Ny kraft och energi
 • Förbättrad muskelstyrka
 • Mer lust
 • Receptfritt
 • Löpande leveranser direkt hem
 • Ingen bindnings/uppsägningstid
 • 14 dagars returrätt

Läs mer om Maxulin – Bra studie om effekt

Slutsats om testosteron tillskott för män

Naturliga testosteron tillskott fungerar bäst tillsammans med kost och motion. Det viktigaste du bör göra när du använder kosttillskott är att göra din efterforskning innan du beställer. Det finns både receptbelagda mediciner så som rent testosteron att köpa, men dessa bör undvikas om du inte har ett utlåtande från din läkare om allvarligare testosteron brist.

Ett mer säkert alternativ är att prova ett naturligt kosttillskott (info), dvs ett tillskott som endast har naturligt innehåll och som dessutom är receptfritt. Ta reda på eventuella brister i din kost, hitta dina mål och identifiera sedan det kosttillskott som du kan tänkas behöva. Genom att läsa recensioner på sidor som denna och vissa personliga åsikter kommer du att kunna välja bäst själv. Det finns dock ingen anledning att vänta med att komma igång, vi har nu gett dig de resurser som krävs för att göra det möjligt!

Omdöme
Date
Name
Testosteron tillskott
Ratings
51star1star1star1star1star
Product Name
Testosteron tillskott
Price
kr 174
Availability
Available in Stock